English German
French Italian

31 Mayıs 2013 Cuma

SPORTİZM - OTİZM GENÇLİK VE SPOR KLÜBÜ


Kardeşimin de şuan eğitim almakta olduğu okuldur. İlerlemesini video olarak paylaşmıştık. İlk sayfalarda bu videoyu bulabilirsiniz.

                                                            İLETİŞİM BİLGİLERİ


Adres

: Kırkpınar Soğuksu Mh. Mimar Sinan Cad. No:5 Sapanca/Kırkpınar - SAKARYA

Telefon

: +90 530 040 59 00

E-Posta

info@sportizm.org.tr

Web

www.sportizm.org.tr                                                                             

23 Mayıs 2013 Perşembe

OTİZMLE YAŞAMAK



"Engellerle karşılaştığında yılmak yerine bu engelleri aşma yolunda çözüm üreten insanlar, insanlığı ileri taşımış olanlardır. Birçok insanla birlikte, kendisinin de karşılaştığı problemlere bulduğu çözümleri, dönüp de diğer insanlarla paylaşanlara ise ancak saygı duyulur. Birsen Başar böyle biri işte.

Birsen Başara, 2007 yılında, Hollandada, 21 yaşında otizm teşhisi konuldu. Ancak Başarı diğer otistiklerden ayıran tek özellik tanısının bu kadar geç yaşta konmuş olması değil sadece. Başar, yüksek işlevlere sahip bir otistik: Başarılı bir öğrenim hayatı geçirmiş, dört dil bilen, yaşadığı kentin belediyesinde çalışan biri.

En önemli ayırt edici noktası ise, hiç şüphesiz, içinden geçtiği süreci insanlarla paylaşıyor olması. Başar, yıllardır Hollanda ve Türkiyede çeşitli kurumlarda ve üniversitelerde otizm seminerleri veriyor, yaşadıklarını kaleme alıyor. Hayatını anlatan, Birsen adında bir de belgesel çekilmiş durumda.

Bir anlamda, Birsen Başar bize, İçeriden bildiriyor...

Otizm hakkında fikir sahibi olmak isteyenlere, otizmi yaşayanlara, otizmle yaşayanlara birinci elden çok değerli bir rehber sunuyor.

Otizmle Yaşamak, Birsen Başarın ikinci kitabı.
Ve yine okunmayı fazlasıyla hak ediyor..."

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Bende Varım Otizm Kulübü Açıldı...


Kocaeli'de sayılı olan Otizmli spor kulüplerine, bir yenisi daha ekledi.

Kocaeli'de Bende Varım Otizm spor kulübü faaliyetlerine geçtiğimiz günlerde başladı. Otizmli çocukları, bağımsız birer birey olarak hayata hazırlamak amacıyla Mehmet Sümer Başkanlığında İzmit'te kurulan spor kulübünde, otizmli çocuklara çeşitli sportif aktiviteler yaptırılıyor. Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu Mehmet Sümer'in başkanlığındaki yönetim kurulunda Tuğberk Çakat, Fatih Sarman, Seyfettin Anılış ve Ulaş Tekin yer alıyor.

Yuvacık Yakacık Mahallesi, Çamlıca Caddesi, Karanfil Sokak No13'teki kulüp binasında faaliyetlerine başlayan kulüp, Otizmli çocuklara birebir Yaşam Koçları eşliğinde şehir gürültüsünden uzak, Yuvacık'ın temiz ve doğal yamaçlarında hizmet veriyor.Otizmli çocuklara; doğal beslenme olanakları sunan kulüpte ayrıca Hobi bahçeleri ve evcil hayvanlarla terapiler yapılıyor.

Kulüp Başkanı Mehmet Sümer kulüple ilgili olarak yaptığı açıklamada "Faaliyetlerimize yeni başlayan kulübümüzde Otizmli çocuklarımızın ruh sağlığı ve kişilik gelişimi bütünlüğünü sağlamayı hedefliyoruz. Yaşam koçlarımızla çocuklarımıza mükemmel öğrenme deneyimleri ve alanları sunarak Özgüvenli, üreten, bağımsız bireyler olabilmeleri mutlu ve kaliteli bir hayat kazandırmak için çalışacağız."dedi.

8 Mayıs 2013 Çarşamba

2 Yaşından Önce Çocuklara Televizyon İzlettirmeyin!

Dicle Üniversitesi  Çocuk Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış,Bebeğin her gelişim safhasında ailenin ciddi rol oynadığını, çocuklara 2 yaşından önce televizyon izlettirilmemesi gerektiğinin altını çizerek  “televizyon izleyen her çocuk otistik olur” şeklinde kesin bir yargının bulunmadığını ancak 2 yaşın altındaki yatkın çocukların risk grubunda olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Yaramış, reklamlar ve kliplerin bu yaş grubu çocuklarda sakıncalı olduğuna dikkati çekerek, “Toplumda ‘bakıcı sendromu’ olarak da bilinen evdeki bakıcıların sürekli televizyon izlettirmesinin çocukların sağlığı açısından son derece yanlıştır. İki yaşından önce çocuklarınıza mümkünse televizyon izlettirmeyin” dedi.

Ailelerin çocuklarında, otizme yatkınlık veya otizm bulguları bulunduğu gerçeği ile yüzleştiğinde şok geçirdiklerini, yaşadıkları psikolojik gerginlikle boşanmayı düşünen çiftlere dahi rastladıklarını bildiren Yaramış, “Ebeveyn öncelikle otizmin ne olduğunu bilmiyor. Araştırıp öğrendiklerinde şaşkınlık içinde bize geliyorlar. Otizmin tedavisi biraz sıkıntılı. Sebat ve sabır isteyen uzun bir süreç” diyerek, ailelerin çocuklarına faydalı olabilmeleri için önce birbirlerine destek olması gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Yaramış, kliniğe gelen ailelere çocuklarıyla bebek de olsa sık sık konuşmalarını, göz teması kurmalarını, renkli giysiler giyerek bebeğin dikkatini toplamalarını önerdiklerini belirtti.

Bebeklerin daha sık kucağa alınıp sevgi gösterilmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Yaramış, “Çocukların kendi başına kaldığında bir şeyi saatlerce izlemesine izin vermeyin. Dikkatini hemen başka yöne çevirin. Otistik çocukların kesinlikle insanlarla temas etmesi gerekiyor. Ailelere en önemli tavsiyemiz çocuklarını kalabalık aile ortamında iletişime açık bir şekilde geleneksel yöntemlerle yetiştirmeleridir” dedi.




7 Mayıs 2013 Salı

RAİN MAN ( YAĞMUR ADAM ) Dustin HOFFMAN ve Tom CRUİSE'tan Otizm konulu bir BAŞYAPIT....

 Otizm'i en kısa sürede anlayabileceğiniz bir film mutlaka izlemelisiniz !

Los Angeles'da yaşayan ve bir ithal araba satıcısı olan Charlie (Tom Cruise), başkalarının düşüncelerine saygı duymayan bencil, üçkağıtçı ve fırlama bir şehir çocuğudur.Senelerdir görmediği ve uzak kaldığı babasının öldüğünü ve 3 milyon dolar miras bıraktığı haberini alır.Babasının cenazesine gittiğinde, kendisine sadece 1949 model bir Buick Roadmaster marka araba bıraktığını ve tüm mirasını daha önce varlığından bile haberdar olmadığı ağabeyi Raymond'a (Dustin Hoffmann) bıraktığını öğrenir. Raymond özürlülerle ilgilenen bir klinikte bakıma muhtaç, Otizmli bir dahidir. Charlie mirasın en azından bir kısmından vazgeçmek niyetinde değildir. Bunun için Raymond'u kaldığı klinikten kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır. Yol boyunca abisinin yaşamı zorlaştıran alışkanlıklarıyla, takıntılarıyla çileden çıksa da otistik abisinin matematik ve hafızalama konusundaki insanüstü yeteneği karşısında hayretler içerisine düşer. En sonunda Las Vegas'taki kumarhanelerde abisinin bu az bulunan kabiliyetinden yararlanarak hile yapmaya ve büyük paralar kazanmaya çalışır. Yol boyunca Charlie, sadece Raymond'u değil, geçmişinin bir parçasını ve belki de kendini keşfetme fırsatı da bulacaktır.