English German
French Italian

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Otizm'de Sinir ve Öfke Nöbetlerine Bitkisel Çözüm...

Japon uzmanlar otizm ve diğer yaygın gelişme bozuklukları için bitkisel çözüm geliştirdiklerini açıkladı. Yeni ilaç yedi bitkinin karışımı ile elde edildi.


Otizm sık sık sinirlilik, öfke nöbetleri ve saldırganlık davranış bozuklukları olarak karşımıza çıkar. Japonya'da yapılan yeni bir araştırmada çocukların ve ergenlerin bu sorunla mücadele edebilmeleri için bitkilerden oluşan bir ilaç elde edildi. Yokukansan adı verilen çalışmada kullanılan bitki ilacı yedi geleneksel Japon bitkisinin karışımı ile üretildi. Bunlar Batı'daki insanlara yabancı olan bitkiler, daha çok Uzakdoğu'dan geleneksel olarak sağlıkta kullanılan bitkiler.

Uzmanlar 6-17 yaş arası yaygın gelişme bozukluğu yaşayan Otizm'li ve hiperaktivite'li 20 genç ve çocukta denediği bu ilacın 12 haftada yararının görüldüğünü belirtti. Araştırmayı yapan uzmanlar Yokukansan kullanımının sinirlilik ve heyacan durumlarında 8 haftada,Otizm'de hiperaktivite sorununda ise 12 haftada etkisini gösterdiğini söyledi.  Uzmanlar ilacın daha etkili olması için üzerinde çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Bu otlar şu şekilde sıralandı: Atractylodes lancea rizom (geleneksel mide bağırsak bozuklukları), poria sclerotium (bir Çin mantarı olan bu bitki hafıza kaybı, anksiyete, gerilim, nevroz, baş dönmesi ve uykusuzluk tedavisinde kullanılır), cnidium rizom (geleneksel olarak döküntü ve libido için kullanılır), uncaria (anksiyete ve iltihaplanma için kullanılır), angelica kökü (mide ekşimesi, sinirlilik, uykusuzluk ve iştah kaybı), bupleurum kökü (solunum bozukluğu, uykusuzluk, sindirim bozukluğu ve depresyon), glycyrrhiza (sindirim bozukluğu ve adrenal bezi sorunları).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder